Още един случай на падане поради липса на обезопасяване, след като се оказа, че в тръбата в Коматево са паднали двама пловдивчани. 59-годишен варненец е пострадал тежко след падане във ВиК изкоп, дълбок, по преценка на живущите там, около два-два и половина метра и широк около метър и половина.

Мъжът е настанен в Многопрофилната болница "Света Анна" в морския град. Той е с парализирани крайници, животът му все още е в опасност, съобщиха пред БНТ двете му дъщери.

Жените разказват, че ровът вече е засипан с пясък и чакъл, но по време на фаталния инцидент на 11 ноември вечерта той е зеел по протежение на почти цялата улица "Петко Момчилов".

Изкопът е точно пред входа на дома на варненеца, а вечерта, в тъмното вали, той се спъва в прегражденията и пада в дупката, разказват двете му дъщери. Според близките загражденията със сини ленти не са достатъчни да предпазят хората при такива ремонтни дейности.

Дъщерите разказват, че често гостуват на баща си и имат малки деца под тригодишна възраст, които също можеха да паднат и да пострадат.

Ремонтът е започнал през октомври, а целият изкоп по протежение на улицата е бил отворен около седмица.

От ВиК са обяснили пред БНТ, че са отстранявали сериозна авария и било практика да се изчаква няколко дни преди да се засипе с чакъл отгоре, за да се проследи дали пак няма да възникне теч. По неофициална информация на телевизията в началото на седмицата и друга жена от горния край на улицата е паднала в изкопа, но за късмет се е разминала без наранявания.

На въпрос дали ще търсят правата си по съдебен път, едната дъщеря на пострадалия мъж казва: "Естествено, мисля, че е време, когато трябва да се даде гласност и да се сложи край на тази бюрократщина". А не да се стигне до някакъв инцидент, защото днес е той, а утре може да е друг".