Лек автомобил и училищен автобус са се ударили на пътя Кубрат - Завет, тежко е пострадала жена от леката кола, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за пътния инцидент е подаден на телефон 112 около 7.00 часа тази сутрин. Жена е в тежко състояние след катастрофата между автобус и лека кола, която стана тази сутрин на пътя Кубрат-Завет, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Лекият автомобил "Рено Меган", управляван от 24-годишна жена, се е ударил челно в насрещно движещ се ученически автобус в участъка Кубрат - село Медовене. При сблъсъка тежко е пострадала водачката на колата, която е откарана в разградската болница в безсъзнание.

Заради инцидента движението беше отклонено по друг маршрут

Снимка: БНТ

По първоначални данни в автобуса се возели десет деца, които нямат сериозни наранявания. Децата са уплашени, но няма пострадали, каза Георгиева. Работи се за изясняване на причините за катастрофата.

Временно е затворен път II-23 Кубрат - Исперих. Пътни полицаи регулират движението на място; обходен маршрут:: Кубрат - Савин - Севар - Сушево - Завет.