Междуградски автобус на Враца с около 20 пътници, сред тях деца, се преобърна на обходния път към града след удар с лек автомобил. Инцидентът е станал малко преди 7 часа тази сутрин, предаде bTV. Девет души са пострадали.

Автобусът, който е пътувал от село Лиляче към Враца, не е спрял на знак "Стоп", което е довело до инцидента. Той е бил ударен странично от  автомобила, в следствие на което автобусът се обръща върху леката кола. При обръщането вратите на превозното средство са останали блокирани и пътниците се е наложило да излизат през прозорците. Имало е паника.

Колата е напълно размазана и е истинско чудо оцеляването на пътуващите в нея петима души.

Общо девет души са обслужени във врачанската болница, сред тях няма пострадали деца, всички са възрастни хора, съобщи д-р Донов, началник на спешното отделение пред БНР.  Двама души са настанени в хирургия с фрактура на ребрата, други двама са със счупвания, за които се е наложило поставяне на гипс - те са обслужени и освободени. Други двама са били с леки наранявания и не се е наложило да бъдат настанени в болница. Един човек е с фрактура на носа, а други двама от пострадалите са отказали да бъдат обслужени, тъй като са били с по-леки травми.

Шофьорът на автобуса, катастрофирал на пътя Враца- Лиляче, е на 64 г. и е служител на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" ЕООД от месец март 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на Община Враца. До този момент не е имал инциденти на пътя. Взета му е проба за алкохол, която е отрицателна. Причините за пътния инцидент са установяват от Областна дирекция на полицията във Враца

Катастрофа затапи и "Струма"

Тази сутрин стана и друга катастрофа на АМ Струма  - микробус, превозващ моторници на платформа, се преобърна на магистралата край град Кочериново.

Пътният инцидент е станал, към 7:20 часа, на Лот 2 на АМ "Струва", в посока Дупница. Двама души са леко пострадали, предаде БГНЕС.

Преминавайки над моста на река Рилска, микробус "Ивеко", който дърпа платформа с три моторни лодки, се преобръща. Водачът на микробуса и спътникът му са с охлузвания. До обяд покрай местопроизшествието се преминаваше само в изпреварващата лента, което образува дълга колона от автомобили.