Тялото, което по-рано днес изплува на брега на Мандренското езеро, е на 47-годишния Петър Петров от Бургас. На 27 ноември той и 44-годишният му приятел Ивелин Тодоров от Средец влязоха с надуваема лодка във водите на "Мандра", за да ловят риба и изчезнаха безследно. 

Трупът е разпознат от съпругата на Петър и е транспортиран за извършване на аутопсия в Съдебна медицина в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Към момента няма следа от изчезналия Ивелин. Не е и ясно какво се е случило във фаталната вечер, когато двамата приятели са влезли във водите на водоема.

От полицията в Бургас уточниха, че тялото на Петър е открито в близост до мястото, където на 29 ноември бе намерена гумената лодка. То е на около 1,5 км. от предполагаемото място, където са влезли във водата

По информация на местния сайт "Флагман" на останките се натъкнал близък на един от изчезналите рибари. 24 дни мъжът не губел надежда и обикалял района, колкото му позволява времето. 

Водолазен екип пък е влязъл във водите на "Мандра", за да се направи подводен оглед за евентуално откриване на тялото и на 44-годишния Ивелин.