Четвърти ден продължава издирването на мъжете, които изчезнаха в яз. "Мандра" край Бургас. От рано сутринта водолазни екипи претърсват конкретен район от дъното на водоема. Точно там се предполага, че издирваните са спуснали надуваемата си лодка. 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са в неизвестност от 23:00 часа на 27 ноември. Техни близки са подали сигнал за изчезването им в 6:00 часа на следващия ден (понеделник). От тогава досега издирвателните действия не са спирали.

"Акцията продължава и днес. Водолазите отново са на терен. Паралелно с това по бреговете на язовира са разпределени пешеходни двойки от горски служители и полицаи. Отново се използва и дрон за наблюдение от въздуха", каза директорът на общинската дирекция "Култура и връзки с обществеността" Весела Йорданова пред БТА.

Директорът на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" към местната администрация съобщи, че ще бъде използван втори дрон, предоставен от доброволец, тази сутрин.

"Не сме спирали да търсим, но все още не сме открили нищо. Единственото, което е намерено, е надуваемата лодка на мъжете и няколко рибарски мрежи. Днес пристигна втори екип от водолази от "Гранична полиция", който е в язовира с лодка на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Дъното проверяват и водолазите на пожарната. Общинската лодка с монтиран сонар също е във водата. За съжаление, днес отново търсим под вода, основно. Площта на този водоем е огромна, затова сме се съсредоточили върху конкретни участъци", посочи Веселин Василев.

Лодката на издирваните беше открита на брега на яз. "Мандра" при обход на полицейски служители през вчерашния ден. Плавателният съд е изхвърлен на повече от километър от мястото, от което най-вероятно Петров и Тодоров са влезли във водата, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов. По лодката не са установени пробойни, греблата също са били на място.