ТИР с турска регистрация катастрофира на магистрала "Тракия", като премина през мантинелата и затвори изпреварващите ленти в посока Бургас и София, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Сигналът за инцидента, който е станал на около 2-3 километра след тунел "Траянови врата" в посока Бургас, е подаден на тел. 112 около 19.20 часа.  

На мястото на катастрофата в този момент е имало екип на Зоналното жандармерийско управление.

Едната част от камиона е преминала през мантинелата и се намира в изпреварващата лента на насрещното движение в посока София, а другата е останала в изпреварващата лента по посока Бургас.

Поради тази причина от полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание и с много по-ниска от разрешената скорост. Изпратени са екипи на "Пътна полиция" при ОД МВР - Пазарджик, както и екип на пожарната.

Водачът, който е турски гражданин, е контактен. Състоянието му не е ясно, но няма данни да е сериозно пострадал.

Пътуващи по магистралата шофьори съобщават в социалните мрежи, че задръстването в района вече е километрично.

Това е втората тежка катастрофа на магистралата в рамките само на 2 часа, след като около 17.17 часа в района на 356-ия километър автобус с туристи се удари в билборд, а след това се преобърна в крайпътната канавка. 

12 души пострадаха и бяха транспортирани от екипи на Спешна помощ в две бургаски болници. По последни данни състоянието на двама мъже, настанени в УМБАЛ-Бургас, е тежко. Те са с черепно-мозъчни травми. По първоначална информация до инцидента се е стигнало след заспиване на шофьора на автобуса. Туристите са се връщали от екскурзия във Виена.