Тройна автотехническа експертиза ще търси причините за жестокия челен сблъсък на входа на Момчилград, при който снощи загинаха двама младежи, а седем души бяха ранени, съобщиха от Окръжната прокуратура в Кърджали.

Сигналът за инцидента бе подаден около 17.15 ч. 21-годишният шофьор на лек автомобил "Ауди" е изгубил контрол върху колата, която се е ударила челно в микробус "Мерцедес", управляван от 61-годишен мъж. На място загинали 21-годишният Дженк и 17-годишният му братовчед Емре.

Двете момчета пътували за Момчилград, за да се видят с приятели. Два дни по-рано Емре се върнал в България от Белгия, където живеел с баща си и учел, пише местният сайт "24Родопи". Зад аудито се е движил и друг автомобил с техни роднини.

Седем души от микробуса са пострадали, като водачът и още петима пътници са транспортирани в болницата в Кърджали. По-късно един от тях е преместен в лечебно заведение в Пловдив. Шофьорът на микробуса е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и същото е отчело отрицателен резултат.

Разследването по случая се провежда от разследващ полицай от РУ-Момчилград към ОД на МВР-Кърджали. Под надзора на Окръжна прокуратура-Кърджали е извършен оглед на местопроизшествие, назначени са съдебномедицински експертизи и тройна автотехническа експертиза. Предстои провеждането на разпити на свидетели, назначаване на съдебни експертизи.