Трима души са загинали при експлозия в Истанбул, съобщиха турските медии, цитирани от БТА. Взривът е станал снощи около 19 часа в триетажна сграда в квартал "Кадъкьой". Една от версиите е изтичане на газ. Засега обаче няма официална информация.

Губернаторът на Истанбул Али Йерликая пусна информация за трагедията в "Туитър": "Експлозията е станала на последния етаж на сградата и огънят е обхванал съседна сграда". По думите му една от жертвите е от чуждестранен произход, но той не каза от каква националност е.

Сред загиналите е десетгодишно момиче. Тя е дъщеря на ранения, който е загубил при взрива и 68-годишния си баща. Един пострадал човек от узбекски произход е откаран в болница. Третият загинал не е идентифициран.

Експлозията е причинила пожар. Пламъците бързо са обхванали още две сгради. На мястото са били изпратени много пожарникари, полицаи и медици. Спасителните екипи са реагирали светкавично на мястото. Огнеборците са успели да овладеят огъня.

Огледът на място е продължил около 5 часа. В рамките на деня предстои да бъде изяснена причината за експлозията и пожара, посочва телевизия "ТРТ Хабер".