Официално броят на загиналите при срутването на моста на магистралата край Генуа е 31 души, съобщиха от Министерството на вътрешните работи на Италия. Сред жертвите има и три деца, едното от които е на 8 години.

Сред жертвите има още две деца, вероятно и чужди туристи. 13 са ранените, а 10 души се водят в неизвестност. Според италиански издания български шофьор на тир е паднал с камиона от моста, но е оцелял като по чудо и дори се е включил в спасителната акция, съобщи Нова телевизия.

В момента на рухването по моста са се движили 30 автомобила и 3 камиона. Отломките са нанесли сериозни щети на сградите под моста. В района е имало изтичане на газ.

"От това, което ми обясниха, броят на жертвите ще се увеличи. Това е невероятна трагедия. Още повече, че не е резултат от инцидент или експлозия. Основната версия е структурна повреда", заяви министър-председателят на Италия Джузепе Конте. 

"Ясно е, че съоръжението, както много други в Италия, е остаряло. Но на мостът е извършвана поддръжка. Ще направим необходимите проучвания, заедно с прокуратурата, за разберем какво е довело до срътването и да не позволим подобни трагедии да се повтарят", допълни той. 

В Генуа е обявен двудневен траур за жертвите от срутването на моста.