Причините за възникналия снощи голям пожар в търговски склад на бул. "Н. Мушанов" в София ще се изясняват в рамките на образуваното досъдебно производство.

В склада е имало стока за 3.9 млн. лева. Собственичката му Татяна Павлова изрази съмнения, че палежът е умишлен, може би от конкурентна фирма. Тя заяви, че не е получавала заплахи. Преди време имала информация, че ще бъде хвърлена бомба в магазин от веригата ѝ в "Красна поляна" и подала сигнал в полицията.

Снимка: Bulphoto

Столичните пожарникари са потушавали огъня през цялата нощ, информира пресцентърът на МВР, като цитира старши комисар Веселин Гетов, директор Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Леко пострадал е столичен пожарникар, който след оказана медицинска помощ се е върнал и включил в гасителните действия.

В момента на мястото има дежурни екипи, експерти са започнали оглед на място. Мобилни лаборатории на РИОСВ следят показателите на въздуха, които на този етап са в норма.

Директорът на столичната пожарна припомня,че сигналът за инцидента е подаден снощи към 20.00 часа. Реагирано е своевременно, първият екип е пристигнал на място на третата минута. Общо 16 екипа са работили за потушаване на пожара, разгорял се на площ от около 2.5 дка.

В тази сложна ситуация пожарникарите са успели да овладеят разрастването на огъня и прехвърлянето му към съседни сгради.

Снимка: Bulphoto