Потушен е пожарът, възникнал към 20 часа снощи, в складова база за храни и алкохол на бул "Н.Мушанов" в кв. "Красна поляна" в София, съобщи БНР. Складовете са на фирма "Аванти", площта им е 1500 кв. м.

17 противопожарни автомобила, пет водоноски, почти 100 огнеборци участваха в гасенето на пожара, което продължи през цялата нощ.

Пострадали са двама души - единият охранител в съседна фирма, другият - един от огнеборците.

Стотици граждани станаха свидетели на пожара, по чудо няма пострадали сред тях.

Стигна се до евакуация на пациенти на болница "Надежда" която се намира в непосредствена билозст до горящия склад - 67 души, от които 29 новородени. Още снощи пациентите са били върнати в болницата.

Пожарът се разрази в близост и до бензиностанция. Екипи на ЧЕЗ, ВиК и "Овергаз" са дошли на местопроизшествието.

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов благодари на Столична община за оказаната помощ, както и на ръководството на болничното заведение, за създадената бърза организация с оглед сигурността на пациентите в болницата.

Още снощи Николов поясни, че пожарът е под контрол и не представлява опасност за околните сгради.

На мястото на инцидента бяха и полицейски екипи на СДВР, които отцепиха района и регулираха движението.

По думите на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, няма данни за влошаване на качеството на въздуха в зоната, както и в съседните столични квартали.

Почти 4 млн. лв. е стойността на изгорялата стока след пожара в склад на бул. "Никола Мушанов" в кв. "Красна поляна", съобщи собственичката на изгорелия склад. Според нея пожарът е умишлен и складът е бил запален от няколко страни, за да изгори цялото помещение.

Тя заяви, че не е получавала заплахи. Преди време имала информация, че ще бъде хвърлена бомба в магазин от веригата ѝ в "Красна поляна" и подала сигнал в полицията.