17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съжалявам много за трагедията. Дано загиналите почиват в мир. Съболезнования на всички близки. Стискам палци за момчето, което е в болница.

нищо не може да се оправи при огромния брой тежки ПТП. По-голямата част от хората, които ги предизвикват, са безрасъдни, безотговорни или шофират без да имат шофьорски книжки. А превантивната дейност и правораздаването в нашата страна са недобре работещи, за да бъде намален броят на ПТП. В превантивната дейност би трябвало да се включи и поддръжката на пътищата.

Гледам храните само тираджията. А тоя с аварийките, дето е само за малко дали е бил спрял правилно? Понякога няма добри. Невинни са само децата в тая история. Жената не е искала да се разкарва. Спри тука за малко нищо няма да стане...

В населено място, пуснати аварийни светлини, които се виждат отдалеч, тъй като е било вече тъмно. И пак се намира умник, дето да търси неправилно спиране.

Ало, вярващите в някакъв си там всевиждащ, всечуващ, бдящ над невинните и свръхсправедлив БОООООООООООООГ: Що не обясните причините за такива ужасии?! Нелепо загиналите деца сигурно мнооооооооооооооооого са били прегрешили?! ... или родителите, или дядовците, или пра-пра-прародителите - ако не друго, то т. нар. БОООООООООООГ е страховито паметлив и отмъстителен - нали така пише във "великата книга на книгите"?! Ма що ще ги мислите тия няколко мижави жертви - тичайте на Кръстова гора, палете свещи, молете се богу, пълнете гушите и джобовето на монаси, попове, владики... " Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят," " не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му,"

Вие не заслужи чудесна място природа България.

Безнадеждно труден, съпроводен с много жертви е пътят от цървула към трандафора. Липсата на взаимно уважение, трагично ниското ниво на култура на българите, анархизма им и съпротивата на всякакви правила и закони, подхранвани от неизтребимите му комплекси и бабаитлък, лошите пътища, строени джаста праста, неграмотността и господствуващите закони на джунглата, водят до самоизтребването на и без това малкия ни народ. Доказал нееднократно, че не му ли свисти камшик над главата, се превръща в диво племе. За съжаление.... Мир на праха на невинните душички, жертва на безумието ни...

хора, какво става тук? Какво е това проклятие на тази малка земя? Намерете злите хора и ги унищожавайте, те ни носят на всички нещастие. Крият се между нас. Но ги търсете, махайте ги.

Дебили човече. В града за товарни коли 30 км час макс.

И яки глоби... Ама мишките полицай дебнат някой със стара колица да го глобят, защото ги е страх от джиповете.

Като добър ли се имаш при положение че призоваваше към унищожаване на хора?

хора. Ами, да. Лошите хора са огромен проблем.

От Айтос ли е , мачкай и не го жали !!!

Не намирам думи с които да опиша подобни изроди като теб!

Идиот, скъпа.

Крайно време е в градовете ,които имат околовръстно шосе да бъде забранено да се движат огромни тежкотоварни камиони.Вчера по Цариградското преброих поне 7-8 четириосни тежкотоварни камиона,пълни с пръст.По бул.Слатинска,Гео Милев,Шипченски проход,Ситняково ,ежедневно минават огромни тирове.Като правило в норманите държави складови бази има в покрайнините на градовете,и не е необходимо огромните машини, да се движат по улици,които не са пригодени за тях.

Колега и аз съм ги виждал по Цариградското шосе тези огромни камиони натоварени с пръст.Движат с поне 70km/h и теглото му е поне 40 тона.Какво ли ще стане ,ако по някакво причина излезе на спирката на Окръжна или при "Плиска".На Окръжна болница преди години един шофьор на такси уби 2 или трима човека. Лесно може да се изчисли каква е кинетичната енергия на такъв засилил се 40 -тонен камион и колко е спирачният му път.И в двете формули скоростта е на квадрат / на втора степен/

Абе Бойко не е на власт и разбирасе пътя не е виновен, от АПИ също не са виновни?!? Да ви у тъпото племе, лицемерно.

Ако тоя престъпник тираджия не е карал с превишена скорост нищо нямаше да се случи дори и да е спукал гума. Дано пукяса да даде господ.

С превишена скорост може и да не е карал, но виж претоварен със сигурност е бил.

Нищо не се разбира от новината. Повторения и неясноти. На редактора му се спи още!

точно половината лекари, сестри и санитари са принудени да се занимават с ковид в спешното и реанимацията. Понеже на господарите на някакви тролове е много изгодно това и пречат на хората да се ваксинират и да се пазят по всякакви начини.

троловете и шараните пак не са съгласни с обективната реалност. А имат голяма заслуга да бъде такава.

И без това не достигат в тези звена. Що да не ги оставим да са наполовина? Ще ги попържаме и обвиняваме двойно на обикновеното и готово. Ние тука така го оправяме здравеопазването. И то затова е толкоз готино...

Възродете малко жп транспорта. Качвайте тирове на влака. Ем тея малко ще се смирят защото са супер нагли на тировете. Хората ше карат по спокойно. Ем железниците малко да живнат.

Повече инфо тук : https://blitz.bg/katastrofi/podrobnosti-za-kasapnitsata-ss-zaginali-detsa-i-bashcha-v-aytos-video-18_news840023.html

Егати ужаса. Мъчно ми стана и за дечицата и за младия татко... майката като се събуди не ми се мисли как ще й кажат и какво ще стана. Но не мога да пропусна неграмотно списаната статия. "...17-годишен младеж от Айтос - в изключително тежко състояние. След като тирът се е обърнал, то останало затиснато от зърното, което почти го е задушило" Той? То? За един и същи човек ли говорим? За двама ли? Редактори няма ли тука?

Ако съм на мястото на майката ще поискам да умра на секундата. Такова нещо никога не се преживява.

Тръпки ме полазват като се замисля. Дано да имат друго дете, да има за какво да живее. Ужас

ужасна трагедия

лека им пръст на загиналите и съболезнования на почернените !!! (за пореден път) , но... таксата му е майката !!! значи , когато се "преодолеят" тол камерите, всичко е наред, докато не се случи нещо от тоя род !!! ако пък, водачите не избягват тол камерите, печалбата намалява или просто транспортната такса се увеличава !!! Сега идва въпросът: Скъп ли е транспортът във България или таксите на превозвачите са ниски !? Не знам на къде наклоня... водачът също семейство храни, но пък ........... пак загинали бе народееей !!!

Ако сравним с Унгария, таксите са 5 пъти по-ниски. В Унгария обхвата в км е двоен, при по-малка територия. Отделно, ако камиона е карал зърно, то е било субсидирано от държавата и най-вероятно за износ. И последно, ТОЛ -ът не го плаща водача, сметката винаги се пише на краен клиент на стоката. Няма оправдаание в случая!

които от много години изнася житото до последно зърно на Майка България, да изчезват моментално в Ада. Те са причината за нещастията.

Бе некой от вазе карал ли е тир с ремарке, а! 40 метров автовлак, мерцедец! Я карах таков на Бец из целата европа да го е! Без произшествия и прочие.

ДОКОГА???!!!

Регенерирани гуми, 5-та употреба... , резултата е налице !

Не разбирам от тирове, така че ме поправете, ако бъркам. Тировете не са ли с по две гуми от всяка страна, така че и да спука гума, особено в града, ако е бил с 50км/ч, да може да спре, а не да мете коли по пътя си?

Предните гуми са по една. Така че, ако спука предна гума, става неуправляем. И по пътя от Руен е едно дълго спускане, на което е било трудно да спре.

"След като тирът се е обърнал, то останало затиснато" И кое е то?

ХЕКТОР ХЕКТОР ХЕКТОР ХЕКТОР ХЕКТОР ХЕКТОР ХЕКТОР ХЕКТОР ХЕКТОР

Бог да прости загиналите, нямам думи за горките деца… —- Причините: 1. Тираджийте много го харесват този тесен третокласен път през селата. За него не се плащат ТОЛ такси и не се предвижда някога да се плащат. Плашат с протести. 2. Все още няма адекватен транспортен коридор Север-Юг западно от Витиня. Но пък България си има Южна дъга и 3-ти метродиаметър.

В тази държава много келеши карат тирове и бусове точно както си карат леката кола и изобщо няма мисъл за това какво би станало, ако си даде сметка, че кара камион с маса поне 10 тона, ако е натоварен в пъти повече и не може да ускорява като лека кола, а пък какво остава да спре..... стотици метри. Този "шофьор" е карал поне 2 пъти над позволената скорост, за да спука гумата- явно е набил спирачката в последния момент и от претоварването...... И после язък за примерните водачи- отиват курбан за тези малоумни изчадия на пътя. Сигурно в нормална арабска държава щяха да са го пребили или ще го осъдят на разстрел, защото тъпия човек не разбира цивилизованото говорене- той най разбира като види някой друг да го утрепят заради извършена пшростотия.

като коментирате новината? Освен, че си казвате мислите по този начин, защото Ви липсва аудитория за раздумки наживо.

Па да не ги четем изобщо а? Твойта проста мамммммка...

нищо не може да се оправи при огромния брой тежки ПТП. По-голямата част от хората, които ги предизвикват, са безрасъдни, безотговорни или шофират без да имат шофьорски книжки. А превантивната дейност и правораздаването в нашата страна са недобре работещи, за да бъде намален броят на ПТП. В превантивната дейност би трябвало да се включи и поддръжката на пътищата.

ТИР-овете нямат място в града! Втора катастрофа с ТИР в този Айтос за толкова кратко време, при предната загина жена от възпламенила се газова след като ТИР не успя да спре. КАТ-аджиите до кога ще дремят в храстите вместо да забранят участъка за товарни МПС. Жалко за невинните хора, горките деца.

Вероятно нищо не е спукал. Отказали са му спирачките........

Първо вече е бил в града, скоростта му едва ли е била съобразена с това. Второ на мястото има и легнал полицай заради такива. Колко човека трябва да си заминат и колко семейства трябва да разбият, че някой да обърне внимание? Миналата година пак загинаха хора в по-долен участък от пътя, през който минават камионите. Едрев и Борисов не само да се разхождат и да се снимат, ами да вземат най-накрая решение и да поемат отговорност. Защото и трагедиите по този път вече са в повече. Да почиват в мир. И дано семействата им намерят някаква утеха.

От посока Руен е едно дълго спускане, на което вероятно не е можел да спре. Не че един разумен водач няма да се спусне с ниска скорост, спирайки чрез двигателя (като включи на ниска предавка). Често съм виждал разни големи камиони и автобуси как карат бясно. И при технически проблем какво става с тази огромна маса от над 10 тона?

Е, ме, не ми обяснявай какво спускане е. От Айтос съм, но не живея там. Миналата година се прибрах и само защото се забавихме не бяхме на онова точно място с тира, въпрос на минути, и като минеш и видиш блъснатата жена на пешеходната пътека… цялото и лице в кръв и после видиш какво беше и надолу до кръговото пак ще си говорим какъв е наклонът. Тирове в града нямат място. Едрев да живне малко не само да ходи тежко тежко.

Трагедия! Да почиват в мир !

Нека не коментираме Засрамете се

Бог да прости жертвите.

С колко км в час трябва да е бил камионът, че наближавайки кръгово да пукне гума и да не може да бъде овладян ? Сигурно с 30.. Дали са му сменяни гумите някога, че да пукне гума в хладно време и хубав път ? Забравих, българските бизнесмени инвестират в к-рви и AMG-та, не в техника и персонал..

Съседа е ТИР-аджия. Кара си в Германия, спират го техните служби. Качва се човек с диагностика в камиона, закача... и вади грешка в ABS-a. Лампата на таблото разбира се, е "махната". Следва - камионът моментално се "арестува", и се кара директно в сервиз. Ама няма не искам, няма "аз ще си го оправя по-късно". Сметката е: 600 евро за влекача, който е изтеглил камиона; 1000 евро глоба за управляване на повреден камион; около 2000 евро за ремонт в сервиза. Шефът му вече обръща повече внимание, и не "гасят лампи" току така. А в България.... тук ДАИ като ги спрат ги интересува единствено две неща: 1. За какво са се заядат, ако всичко ти е наред; 2. Ако има нещо нередно - дали ще почерпиш, или няма да почерпиш.

мноо лъже съседати провери си жената , дъщерята лягай си с ламарина н а дирника...

Много кофти... Ама карат като ненормални с тия ТИР-ове. Познавам ТИР-аджии, и начинът им на мислене е подобен на този на мотористите, ама са доста по-извратени. "Аз съм по-голям, другите да се пазят от мен". Ей на, миналия ден си карам, и един с мотор (в града!!!) ме изпревари от дясно, и дори не успях да разбера как точно успя да се мушне между мен, и другата кола, която ми беше в дянсо. Направи доста "яка змиорка", както се изразяват. Сигурно караше с 200. И после - "пази моториста". И ако се беше млатнал в някой - другия му виновен.

"пука гума и блъска два автомобила, които са се движели пред него" Журналистът моля да обясни как е станало това - да не би като пука гума, дава газ и ги смазва, как ли е станало това чудо?

тук пак да кажа Тук журналюги НЯМА!! има пенционирани лелки подработващи надомно за леф и 40 на час с копи и пейс и с чакане някой балък да даде 10 лв за рекламка...

Това място е на края на едно дълго спускане. При отказ на спирачки те засилва инерцията.

Чакай сега, тук пише, че тирът "пука гума" ... не мислиш ли, че е много различно от "отказват спирачките"?