Най-малко седем души пострадаха днес при срутване на скали на прочутия плаж Навагио на остров Закинтос в Йонийско море, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Нараняванията на хората не са животозастрашаващи, съобщиха от бреговата охрана и пожарната служба.

По време на срутването на плажа е имало стотици туристи.

Свидетели, цитирани от местни медии, разказаха, че първоначално голяма канара е паднала от скалата в морето и е предизвикала огромна вълна, която е преобърнала малки лодки.

Асошиейтед прес пояснява, че този залив е достъпен само по море, но е много популярен сред туристите. Варовикови скали се извисяват над залив с бял пясък и кристална вода, а на брега има останки от малък товарен кораб, който е бил изхвърлен от морето през 80-те години. Туристите и местните жители стигат до мястото с малки туристически или частни лодки.

В началото на септември плажът Навагио зае пето място в анкетата на сайта "Флайт нетуърк" (FlightNetwork) за най-красивите плажове в света.

Няма информация за изчезнали туристи, но властите са изпратили екипи по въздух и море, и провеждат издирвателна операция като превантивна мярка, в случай че има хора, блокирани от скалите.

"До момента не сме намерили блокирани хора, но ще продължим издирването", заяви служител на пожарната служба.

Чешка туристка е получила наранявания на гърба и е откарана в болница, информира служител на бреговата охрана.

Сред останалите шестима пострадали има две деца. Всички са получили медицинска помощ за леки наранявания, заяви пред Ройтерс служител на болницата в Закинтос.