Тежка катастрофа с жертва е станала малко след 18:30 ч. тази неделя на път Е-79 между Ботевград и Мездра в близост до село Новачене, съобщава bTV. Турски ТИР, който се е движел в посока София, е поднесъл по мокрия път и е ударил лека кола, в която е пътувало семейство с малко дете.

Водачът на автомобила загива на място. 7-годишното момиченце в колата е откарано в "Пирогов", а майка му е настанена с наранявания във врачанската болница.

Пътят не е затворен за движение и периодично се пропускат коли в двете посоки.

Малко по-късно друга катастрофа - на единия от входовете на пазарджишкото село Дебращица, също отне човешки живот. Една възрастна жена е починала, а други три са ранени. Инцидентът е предизвикан от лек автомобил с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее и тяхното 7-годишно дете.

Спускайки се от местността "Добра вода" по посока за село Дебращица в началото на населеното място, жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.

В резултат на удара на място е починала 76 годишната жена, а другите три нейни съселянки на възраст между 70 и 88 години са с различни травми и наранявания. Те са транспортирани от линейки на "Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик, като едната от тях е в по-тежко състояние.