Жена на около 50-годишна възраст загина в катастрофа тази сутрин в участъка в ремонт на пътя за ГКПП "Лесово". Инцидентът е станал малко след 7:00 часа при разклона за село Тенево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол.

Самокатастрофирал е автомобил с мъж зад волана. Жената е била пътник в леката кола. Откарана е от екип на спешна помощ в областната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол, където е починала. Продължава изясняването на причините за инцидента, предаде БТА..

Автомобилът е навлязъл в затворения участък и се е блъснал в насип с инертни материали, въпреки поставените знаци за път в ремонт.

Втори инцидент е станал в района на околовръстното на град Елхово. При нея няма пострадали.

От полицията в Ямбол апелират шофьорите да се съобразяват с временната организация на движение, въведена заради ремонта на пътя. 

Част от пътя между Ямбол и ГКПП "Лесово" е затворен от началото на тази седмица. Извършва се текущ ремонт на стойност над 5 млн. лева. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути. Ремонтът се очаква да приключи до 20 октомври, т. е. по-рано от предвидения срок до края на месеца, каза още директорът на ОПУ - Ямбол.