Шофьор на лек автомобил блъсна и уби 60-годишен служител на "Чистота" на Околовръстния път в София.

Очевидци на инцидента, който е станал на кръстовището с бул. "Александър С. Пушкин" около 21.30 часа снощи, разказаха в социалните мрежи, че мъжът е пресичал неправилно в близост до автобусната спирка в посока жк "Младост". Той притичал пред колите, за да си купи кафе. 

"Спрели са с камионче на спирката на 111 посока "Младост" и са отишли да си купят кафе от павилиона на кръстовището. На връщане, пресичайки, кола, идваща от Горнобански път, го помита. Жалко за човека, нека почива в мир. Жалко и за шофьора на синята шкода. Седеше и плачеше", написа в групата "Катастрофи в София" свидетелката Далила Пейчева.

На място са изпратени екипи на Спешна помощ и полицията, но въпреки усилията на лекарите да реанимират пешеходеца, той е издъхнал.  

"В тъмното пешеходците се забелязват трудно, а ако са със тъмни дрехи, хич не се виждат. Повечето като пресичат, където и да е, изобщо не поглеждат. Ако си със висока скорост, белята е неизбежна, дори при ниска скорост сакатлък пак е възможен. Повечето пешеходци нямат чувство за съхранение. Пресичат където им падне" , коментира друг от потребителите в групата "Катастрофи в София" Спас Миленков.

Снимки: Facebook/Dalila Pejcheva

30 леки и четири тежки пътни инциденти, при които има загинал, други трима души са ранени, са станали в София през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

В страната са регистрирани 32 тежки катастрофи, при които са пострадали 37 души.