Серия от катастрофи с общо шестима ранени затрудни движението по ключови пътни артерии в страната в първия почивен ден от уикенда. 

Единият от инцидентите стана по обед на 52-рия километър в посока София по автомагистрала "Тракия", малко след тунела "Троянови врата". Ударили са се две коли. Инцидентът не е бил тежък, но предвид това, че се е случил близо до тунел е предизвикал огромно задръстване, съобщиха от пресцентъра на МВР. Наложило се е трафикът да се осъществява в аварийната лента за около два часа, което е довело до голяма колона от автомобили. 

Движението по източния обходен път на Пловдив бе възстановено около 16 часа след като остана затворено за близо три часа заради две последователни катастрофи преди разклона за село Рогош. Трафикът от автомагистрала "Тракия" към Пловдив бе пренасочван през село Войводиново. 

Към 12:30 часа е получен сигнал за верижна катастрофа с три автомобила, без пострадали. Минути след това е настъпило и второто произшествие - при изпреварване на образуваната колона, водач е навлязъл с автомобила си в насрещното движение и се е ударил в друга кола. Последвал е сблъсък и с трети автомобил в близост.

Шестима души са откарани за медицински прегледи, по предварителни данни няма тежко пострадали. И в двата случая алкохолните проби на водачите са отрицателни.

Заради катастрофа временно в едната лента бе ограничено и движението при 39-и км на автомагистрала "Хемус" в тунел "Топли дол", в посока София. "Тунел "Топли дол" е с челна катастрофа в него. Застоят е с километри и в двете посоки", става ясно от потърпевши, публикували снимки във Facebook.

Въведен бе обходен маршрут през пътен възел "Ботевград" при 47-и км, път II-17 (град Ботевград - АМ "Хемус") през Ботевград; път I-1 (гр. Видин - Кулата) и връщане на магистралата при 30-и км и пътна връзка "Витинска река".

Движението при 39-и км на автомагистрала "Хемус" в тунел "Топли дол", в посока София бе възстановено. 

Двама души са загинали и 36 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от МВР. Тежките пътни инциденти за денонощието са 23. В София са станали 28 леки и две тежки катастрофи. Ранени са двама души. Няма загинали.

От началото на март при 238 тежки пътнотранспортни произшествия са загинали 12 души и са ранени 305. От началото на 2024 г. 72-ма души са загинали и 1464 са ранени при 1189 тежки пътни инциденти в страната. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 21 жертви на пътя по-малко.

Катастрофата след тунела "Троянови врата"

Снимки: iStock by Getty Images, Facebook/Катастрофи в София, Велизар Чакалов