Двама души пострадаха при катастрофа между две коли край Владая в посока София. Трима пък пострадаха при верижна катастрофа на автомагистрала "Тракия" в област Стара Загора.

Инцидентът на влизане в столицата е станал минути преди 19:00 часа и е предизвикал голямо задръстване. Изпратени са били три линейки на Спешна помощ - София, съобщи bTV. Линейка от Благоевград също се е озовала на местопроизшествието и именно тя е качила пострадалите. На място е дошла и автомобил на Противопожарната служба. 

Движението в района на местопроизшествието края Владая бе силно затруднено

Лилия Чалева, Dir.bg

Както се вижда от снимките, направени от редактор на Dir.bg, случайно озовал се на местопроизшествието, ударилите се автомобили са в неузнаваемо състояние.

Временно пътни полицаи пренасочват трафика към София при пътен възел "Даскалово".

Снимка: Лилия Чалева, Dir.bg

Катастрофата край Владая предизвика голямо задръстване

Снимка: Лилия Чалева, Dir.bg

По първоначална информация катастрофата на магистрала "Тракия" е станала между четири леки автомобила. Оказана е медицинска помощ на пострадалите, съобщи Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Катастрофата с четири автомобила на магистрала "Тракия"

Снимка: Официална фейсбук страница/Катастрофи България

Два часа по-рано на 162 километър на автомагистрала "Тракия" , също в посока Бургас, е станала катастрофа между ТИР и микробус. Пострадал е водачът на микробуса, оказва му се медицинска помощ.

Всички водачи са тествани за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни, допълват от МВР.