Възрастна семейна двойка се самоуби в Бургас. Телата на обесените пенсионери са били открити от техни съседи в квартал "Меден рудник", съобщава местният сайт "Флагман". 88-годишният Димо и 86-годишната му съпруга Янка оставили и предсмъртно писмо до близките, в което обясняват защо са сложили край на живота си.

Дошлият на място полицейски екип установил, че Димо и Янка са се самоубили, като късно снощи са направили примки. Били са открити в таванското помещение. Това не е бил първият опит за самоубийство на възрастната двойка. Преди няколко дни двамата опитали да се задушат с газ, като оставили отворена газовата бутилка в кухнята. Тогава обаче съседи успели да ги спасят.

По едно и също време, около обяд вчера, най-близките приятели на семейството получили персонална покана по телефона да им дойдат на гости в 17 часа.

"Ще направим вечеря, имаме повод да почерпим, ела да се видим", долу-горе така звучала поканата към всеки един поотделно.

Двамата съпрузи са намерени от тримата приятели, поканени на гости в един и същи час. Те пристигнали почти по едно и също време. Направило им впечатление, че дворната врата е широко отворена, както и вратата на самата къща.

Върху празната маса на първия етаж имало голяма табела със следния текст: "Качете се на втория етаж".

Там гостите заварили различни вещи - запечатани кутии, здраво завързани торби от плат и найлон - малки и големи, няколко писма.

"За дъщерята, за сина и 5-те им внучета имаше отделни писма и завещани вещи, сред които вероятно и бижута", разказва пред "Флагман" един от свидетелите.

На този етаж имало втора табела с надпис: "Качете се на тавана". На вратата на тавана висяло следното трето известие: "Обадете се на тел...... (който е на съпруга на дъщеря им в Равадиново) и не пускайте вътре дъщеря ни".

Гледката оттук нататък е била покъртителна - двамата съпрузи в смъртна прегръдка, а под краката им табуретка.

Поемни лица, полицаи и разследващи недоумяват защо се е стигнало до тази страшна драма. Засега работната версия за причините, довели до този трагичен завършек, са напреднали дементни процеси и при двамата съпрузи. Според техни приятели двамата съпрузи не са имали финансови проблеми, а в къщата живеели повече от 40 години.