Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е съставен на 33-годишния шофьор на джип от Правец, който се сби с британец на мотоциклет след спор на пътя на ул. "Магистрална" във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в областния град.

Сигналът за проявената агресия на улица "Магистрална" беше получен вчера в Районното управление на полицията, като преди това друг участник в движението - Мария Йотова, засне случката и публикува видеоклип в социалните мрежи. До сбиването се стига след като британец с мотоциклет направил забележка на шофьора на джипа, който предприел рисково изпреварване и засякъл автомобили по трасето преди светофара.

Водачът на мотора е 61-годишен британски гражданин, постоянно пребиваващ в България, с адрес в община Севлиево, а шофьорът на автомобила е 33-годишен мъж от Правец.

Тази сутрин двамата са били разпитани и при снемането на показанията са заявили, че нямат претенции един към друг. Съставени са им предупредителни протоколи. На водача на автомобила, предизвикал сбиването, е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, който ще бъде внесен в съда за разглеждане.