Министерството на туризма следи случая с руски деца, чийто автобус катастрофира на пътя между Китен и Приморско, при страничен сблъсък с лек автомобил, съобщиха от ведомството.

Катастрофата стана тази сутрин около 09.45 часа. По данни на полицията шофьорът на лекия автомобил изгубил контрол и навлязъл в насрещното платно, където странично се ударил в автобуса  За щастие при инцидента няма пострадали, но са нанесени са значителни материални щети на превозните средства.

В автобуса, претърпял пътното произшествие, са пътували 40 деца. Всички са добре, пострадали няма и след инцидента са продължили пътуването си. Те са у нас на детски лагер, настанени в база в Китен, а днес са тръгнали на еднодневна екскурзия до Бургас, уточняват от Министерство на туризма.

Посещението на децата в България се организира от фирма "Балкан експрес" ЕООД. Дружеството има регистрация за туроператор от 2005 г. и е вписано в Националния туристически регистър. Фирмата има действаща застраховка със ЗД ЕВРОИНС АД, като стойността й е 25 хил. лв., а срокът на валидност март 2019 г.

Министерството на туризма поддържа връзка с управителя на туроператора, както и с компетентните органи и институции и получава своевременна информация за ситуацията. При необходимост ведомството ще окаже нужната подкрепа за успешното решаване на възникналата ситуация.

Детски и ученически туристически пътувания задължително се организират от регистриран туроператор или туристически агент, вписан в Националния туристически регистър, напомнят от министерството.