Лек автомобил удари автобус с 40 деца от Русия в района на детелината на пътя между Китен и Приморско след удар с кола, съобщиха от ОДМВР - Бургас. 

Около 09.45 ч. днес на около 2 км след Приморско в посока Китен възниква пътен инцидент между автобус "Скания", с бургаска регистрация, управляван от 63-годишния Я.К. от Бургас, движещ се в посока Китен, превозващ около 40 руски деца - туристи и лек авттомобил "Фолксваген Пасат", с търговищка регистрация, управляван от 28-годишния Д. Х. от Разград, движещ се в посока Приморско.

В резултат на пътния инцидент са нанесени значителни  материални щети, но няма пострадали.

И двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите им са били отрицателни. Децата са претоварени на друг автобус и вече настанени в детски лагер в Китен.

По първоначални данни водачът на лекия автомобил е загубил контрол над управлението и е навлязъл частично в лентата за насрещно движение, където се е блъснал в предната лява част на правомерно движещия се автобус. От сблъсъка са засегнати предната броня и лявата гума на автобуса

Децата, които са в България за летен лагер, са претоварени в друг автобус и са отпътували по тяхната дестинация.

За около 2 часа пътната отсечка между Китен и Приморско беше затворена, а автомобилите се отклоняваха по обходен маршрут. Движението в района вече е възстановено.