Работник е с опасност за живота от токовия удар в "Симеоново", който остави редица квартали в София без ток.

"Инцидент със съоръжение 110 kV, собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/, наложи изключване на подстанция "Студентски град". Без електрозахранване в момента са "Студентски град", "Драгалевци", "Симеоново", "Витоша", "Киноцентър", "Бояна", "Ярема", "Железница", "Бистрица", "Малинова долина" и др. ЧЕЗ Разпределение полага усилия да захрани засегнатите клиенти по алтернативен път в максимално кратък срок", съобщиха аз Дир.БГ. от ЧЕЗ.

Помощно въже е било пуснато към цистерна с вар, която да бъде закачена. Получава се съприкосновение между това въже и част от електрическата мрежа, като последва взрив и пламъци. В резултат на късото съединение работник е получил сериозни изгаряния. Инспекцията по труда в момента извършва проверка на мястото на инцидента.

От "Пирогов" обясниха пред Дир.БГ, че пострадалият е в тежко състояние и след първоначална обработка е настанен в реанимация.

"Веднага, след като е докаран, е създаден екип от лекари, които са обработили пациента. В момента е поставен под наблюдение в реанимация. Утре ще може да се каже повече за състоянието му, след като бъде направен нов обстоен преглед", обясниха от лечебното заведение.