Полицията в Шумен търси свидетели на пътен инцидент с тежко пострадал пешеходец. Сигнал за него е подаден от водач на лек автомобил, който съобщил, че забелязал жена в кръв, малко преди читалище "Тодор Петков". 

Катастрофата е станала около 7:00 часа сутринта вчера на кръстовището между булевардите "Мадара" и "Ришки проход".  Пострадалата е откарана в шуменската болница с множество наранявания, в тежко състояние. Тя е с ампутация на лява ръка под лакътната става, с фрактура на седем ребра и пневмоторакс на бял дроб.

Работата по установяване на извършителя на пътното произшествие продължава. Образувано е досъдебно производство.

Пострадалата при катастрофата жена е изпаднала в шок, с множество наранявания и не може да каже какво се е случило, отбеляза вчера говорителят на ОД на МВР-Шумен Ася Йорданова. И призова хората, които са станали свидетели на инцидента, да се обадят на тел. 054877221. От полицията молят и за записи от видеорегистратори на автомобили, преминали в района на пътното произшествие между 7:00 и 7:30 часа. Все още не е подаден нито един сигнал, уточни Йорданова.

По информация на БНТ тя е била ударена от автобус на градския транспорт на пешеходна пътека в началото на булеварда и е влачена около 200 метра.