Полицейски служители охраняват централата в Скопие на туристическата агенция "Беса Транс", предаде агенция МИА.

Пред сградата се събраха граждани, роднини на някои от пътниците, които пътували в някои от другите автобуси на агенцията, в очакване на информация. Част от тях казали, че не могат да се свържат по телефона с близките си.

Агенцията обаче бе заключена и се очаква част от мениджърите да дойдат на работа, въпреки че обявеното работно време е от 9 часа.

Туристическата агенция "Беса Транс" функционира от 2011 г., а от 2019 г. неин управител е 30-годишният Аздрен Дубери, македонски гражданин от албански произход. Фирмата редовно организира екскурзии до Турция. Въпреки че официално по регистрация седалището й е в Кюстендил, агенциятаима офиси в Скопие и няколко града в Северна Македония.

Общо четири автобуса с екскурзианти на "Беса Транс" са пътували от Истанбул към Северна Македония тази нощ. Рейсът, който катастрофира и се запали на магистрала "Струма", е бил последният в колоната. Според свидетели, малко преди тежкия инцидент, автобусът е спрял за почивка на бензиностанция, която е на около 20 минути път от участъка при разклона за село Боснек.