Тази сутрин ще бъде подновено издирването на тялото на 15-годишното момче, което потъна вчера в замръзнал водоем край пловдивското село Марково.

Акцията ще започне към 8 ч.

 

Момчето отишло вчера на разходка край микроязовира близо до селото със свои приятели. Стъпило върху дебелия лед и стигнало до средата на водоема, когато изведнъж пропаднало.

Другите деца се обадили на свой роднина, който първоначално опитал да извади момчето с помощта на въдица, но без успех.

След това подали сигнал до телефон 112.

Dir.bg припомня, че момчето е от Първенец. Сигналът за инцидента е подаден около 17 часа вчера.

Момчето било с двама свои връстници в района на язовира, за да се пързалят. Според приятелите му той решил да си направи селфи върху замръзналия водоем. Ледът обаче се пропукал и детето пропаднало в дупка около 5 м в диаметър.

"Имало е 4 сантиметра лед. Момчето само е навлязло в микроязовира на 6 метра от брега. Започнало е да подскача, при което ледът се е пропукал и то е потънало. Това споделят двамата му приятели", разказа кметът на Марково Пламен Кабаков, цитиран от "24 часа".

След пропукването на леда, приятелите му се изплашили и започнали да звънят на свои роднини, без да знаят как да постъпят.

Миг, след като ледът се спукал и 15-годишното момче потънало, приятелчетата му позвънили на бабата на едното. Тя веднага се обадила на дядото, който тръгнал към мястото. Мъжът опитал с въдица да извади момчето, но не успял, съобщава "Марица".

Когато спасителни екипи и кметът на Марково Пламен Кабаков пристигнали на мястото, за съжаление, момчето вече е било под вода.