15-годишно момче от Първенец се e удавило в язовир между селата Марково и Първенец. Сигналът за инцидента е подаден около 17 часа днес.

Момчето било с двама свои връстници в района на язовира, за да се пързалят. Според приятелите му той решил да си направи селфи върху замръзналия водоем. Ледът обаче се пропукал и детето пропаднало в дупка около 5 м в диаметър.

"Имало е 4 сантиметра лед. Момчето само е навлязло в микроязовира на 6 метра от брега. Започнало е да подскача, при което ледът се е пропукал и то е потънало. Това разказват двамата му приятели", разказа кметът на Марково Пламен Кабаков, цитиран от "24 часа".

След пропукването на леда, приятелите му се изплашили и започнали да звънят на свои роднини, без да знаят как да постъпят.

Миг, след като ледът се спукал и 15-годишното момче потънало, приятелчетата му позвънили на бабата на едното. Тя веднага се обадила на дядото, който тръгнал към мястото. Мъжът опитал с въдица да извади момчето, но не успял, съобщава "Марица".

Когато спасителни екипи и кметът на Марково Пламен Кабаков пристигнали на мястото, за съжаление, момчето вече е било под вода.

По думите на кмета водоемът е дълбок над 4 метра. В момента на място са водолази, които издирват тялото на детето, а "Гражданска защита" осветява мястото със специална техника.