32-годишният Павел Дюлгерски - китарист на рок група Каталог, който беше много тежко ранен при катастрофа в прохода Хаинбоаз в края на юни, е починал след месеци опити на лекарите да го спасят. При жестокия удар загина друг музикант - фронтменът на рок бандата Ni.co Николай Николов.

"Скъпи приятели, с огромна болка разбрахме, че след три дълги месеца на борба за оцеляване, нашият незаменим приятел и колега Павел Дюлгерски, който за Ники беше и ще остане като брат, вече премина от земния и тленен живот към вечния. Безсилни сме да намерим каквито и да са думи за утеха на близките му. Вярваме обаче, че Ники е този, който пръв го е повел по новия му път.

Те отново ще са заедно, ще създават ангелската си музика и ще бъдат винаги с нас - в мислите и сърцата ни. В светлина, с музиката на небесните селения и с души, волни като птици, БЪДЕТЕ, златни наши момчета! Обичаме ви безмерно!", написаха във Фейсбук близки на починалия Павел.

 

Катастрофата стана на 29 юни на 46-ия километър при село Пчелиново в Прохода на Републиката. Лекият автомобил, управляван от Дюлгерски, се ударил с автовоз. 28-годишният Николай Николов загина на място, а шофьорът бе транспортиран в Университетската болница в Стара Загора. Шофьорът на автовоза не пострада. Опитал се да избегне удара с леката кола, но напразно - вероятно заради мокрия път и несъобразена скорост автомобилът е поднесъл.

Дюлгерски и Николов пътували за Русе, където трябвало да участват в два концерта.