Фронтменът на рок бандата Ni.co Николай Николов е загиналият при тежката катастрофа, станала вчера в Прохода на републиката, съобщи в профила си във Фейсбук известният музикант и вокалист на група "Ренегат" Константин Кацаров.

32-годишният Павел Дюлгерски, китарист на рок група Каталог, пък е тежко ранен и лекарите в Стара Загора се борят за живота му.

Сигналът за пътния инцидент, който стана в района на 46-ия километър при село Пчелиново, бе подаден вчера около 13.45 часа. Лекият автомобил, управляван от Дюлгерски, се е ударил с автовоз. 28-годишният Николай Николов загина на място, а шофьорът е транспортиран в Университетската болница в Стара Загора. Шофьорът на автовоза не е пострадал, но е в шок. Опитал се да избегне удара с леката кола, но напразно - вероятно заради мокрия път и несъобразена скорост автомобилът е поднесъл.

Дюлгерски и Николов са пътували за Русе, където трябвало да участват в два концерта заедно с Константин Кацаров.

"Тъга и безсилие. Това чувствам в момента. С Николай Николов - NI.co и Pavel Dyulgerski, през тези два дни трябваше да изнесем два концерта в Русе. Да споделим една сцена. Не се случи. Чаках ги, но закъсняха. Твърде много. После дойде Истината. Груба и нахална. Николай загина по пътя към поредната си сцена, а Павел в момента се бори за живота си - вероятно най-тежката битка.

Смятах да замълча в знак на траур. Простете ми! Няма да го направя. След няколко часа - тази вечер, ще се кача на същата сцена на която двамата ми приятели не успяха - до брега на река Дунав. Това няма да е концерт, а диалог. Имам какво да кажа. Причината е: "Николай и Павел". Навън вали...Пазете се, приятели!", написа Кацаров във Фейсбук.