Пияният лекар, който блъсна майка с дете в плевенското село Асеновци, а след това събори оградата на къща, засега остава на работа в Спешна помощ в град Левски. В нетрезво състояние по време на смяна не бил засичан.

52-годишният д-р Димитър Дюлгеров работи в центъра от близо година и жалби срещу него не са постъпвали, обясни за bTV работодателят му. Срещу медика, който катастрофира с 1,77 промила алкохол в кръвта на път за работа, тече бързо производство.

"Въобще не съм го видяла. Той е влязъл с много голяма скорост и ме удря със задницата, с въртенето колата ме удря и ме хвърля на 2 -3 метра. Аз съм припаднала, била съм в безсъзнание 10-15 минути, не помня нищо. След това станах и почнах да плача, почнах да викам да си търся децата. След това ги видях че са живи и здрави. А той се беше забил в комшиите, аз изобщо не съм видяла накъде е тръгнал, защото бях в паника", разказа 29-годишната Сладуна Миланова.

Кметът на селото Велчо Маринов каза пред "България Он Ер", че колегите на д-р Дюлгеров са се опитали да го прикрият.

"Аз поисках кръвна проба и дрегер, и тогава назначиха да дойде полиция от Плевен. Дойдоха след три часа, той си спеше спокойно в колата. Когато дойдоха полицаите, се оказа, че е 1,77 промила алкохол", каза още Маринов.

 

От МВР съобщиха лаконично, че материалите по случая са докладвани в прокуратурата.