56-годишен пиян шофьор е задържан от служители на РУ - Радомир след като е блъснал три автомобила. Няма пострадали хора, нанесени са материални щети на колите, съобщиха от полицията в Перник.

Сигнал за първия ударен лек автомобил "Тойота" е подаден вчера около 09:20 ч. на телефон 112 в дежурната част на полицията в Радомир.

Потърпевшият обяснил пред органите на реда, че на ул. "Велчо" бил застигнат от лек автомобил "Мазда", чийто водач го ударил отзад и избягал в посока с. Червена могила. Мъжът от своя страна последвал причинителя на инцидента, чийто автомобил продължил да се движи с висока скорост.

По пътя си маздата застигнала и ударила отзад друг лек автомобил марка "Тойота" със софийска регистрация, който бил отхвърлен в страни от платното за движение. Непосредствено след това ударил отзад и "Фолксваген Поло" и отново продължил пътя си.

Малко по-късно в с. Друган беглецът бил застигнат от полицейски автопатрул и спрян.

Установено е, че зад волана е управлявал 56-годишен жител на Радомир. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,29 промила в издишания въздух. Той е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка и срещу него е започнато бързо производство под надзора на прокуратурата.

При инцидентите няма пострадали хора, а само нанесени материални щети на автомобилите, съобщават от полицията.

В подобен случай през януари тази година в Перник бе задържан 30-годишен мъж, съпричастен към нанасянето на материални щети на четири леки автомобила.