Нощният влак от София до Варна се движи с близо 8 часа закъснение. Композицията, която по разписание трябваше да пристигне в 07:10 ч. сутринта, се очаква да пристигне в ранния следобед, съобщиха от БДЖ пред БНТ.

Влакът е престоял няколко часа след полунощ на гарите Стряма и Карлово заради паднала контактна мрежа, която повредила локомотива. Това наложило той да бъде сменен на два пъти - веднъж от Стряма до Карлово и втори път след Карлово. 38 пътници е трябвало да изчакат в чакалнята на гара Стряма.

Към 13:25 ч. влакът се намираше в село Комунари, на час и половина от Варна.

От НКЖИ съобщиха, че вече е възстановено движението в района на жп гара Стряма, част от Подбалканската железопътна линия. Оттам уточняват, че около 00:40 часа тази нощ поради надвиснали клони над контактната мрежа и лошите метеорологични условия, е било прекъснато движението на влакове в района на жп гарата. Аварийните екипи на НКЖИ са отстранили повредата по контактната мрежа.

Малко преди 04:00 часа тази сутрин е подадено напрежение в контактната мрежа и е възстановено движението на влакове.

Бързият влак от София за Варна се движи с 450 минути закъснение, се посочва на сайта на БДЖ.  

От компанията уточняват, че има нарушение и в графика за движение на влаковете между гарите Плачковци и Кръстец поради повреда в контактната мрежа.