Тялото на 57-годишен мъж бе намерено до контейнери за смет в Казанлък, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. 

В момента на мястото се извършва оглед. Причините за смъртта ще бъдат изяснени в хода на започнатото досъдебно производство, но се предполага, че той е починал вследствие на измръзване. 

Неофициално мъжът е бил бездомен и е нощувал по улиците на града. 

Обстановката в цялата страна остава усложнена, но най-тежка е ситуацията в Североизточна България. В над хиляда населени места все още няма подаване на ток, на място работят екипите на всички ангажирани с овладяването на кризата служби и институции, съобщиха по-рано на брифинг от изпълнителната власт. 

Премиерът Николай Денков свика извънредно съвещание на МС във връзка с усложнената обстановка. Над 100 човека през тази нощ са били освободени от снежни капани, каза той пред журналисти. Какво още съобщи Денков след заседанието може да видите тук.

Каква е ситуацията в Старозагорско до обедните часове? 

Проходът на Републиката и проходът "Шипка" остават затворени за момента, но няма аварирали автомобили и бедстващи хора, съобщи пред журналисти по-рано областният управител Ива Радева. Има блокирани хора в хотела и хижата на връх "Бузлуджа", но те са на безопасно място на този етап.

Проходът "Шипка" е почистен от южната страна, където работят пет снегорина. От северната има паднали клони и дървета, които все още се разчистват. Снегорините продължават да разчистват и вероятно проходът ще бъде отворен по-късно през деня, коментира тя. Там автомобилите са евакуирани още вчера.

На прохода "Хаинбоаз" обстановката е много тежка от миналата нощ, там също се работи.

Около 20 населени места в общините Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Гурково са без електричество заради паднали дървета и тежък сняг. Работи се по отстраняването на проблемите.

Засега няма нужда от допълнителна техника, посочи областният управител, цитиран от БТА.

По думите ѝ по магистралите в областта движението вече не е ограничено.

Движението бе затруднено на много места в Старозагорско заради зимните условия. Дете, жена и мъж бяха спасени от екипи на пожарната в закъсал лек автомобил между казанлъшките села Дунавци и Шипка. Сигнал за бедстващите е получен около 5:00 часа тази сутрин, а екипите са достигнали до превозното средство около 9:30 часа.