Издирваният цирков артист Давид Бузгьов е открит мъртъв в местност край белишкото село Дагоново, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград. При извършения оглед не са установени данни за насилствена смърт.

54-годишният мъж за последно е видян на 10 май около 14 ч., когато излязъл от дома си в село Дагоново, и поел в посока към гората. Не е взел със себе си документи или пари, а само телефона си, който обаче бил изключен.

От години Давид, познат в родния си край като Кязим, живеел в Испания и работел в циркови трупи. Прибрал се преди близо два месеца у дома си с разклатено здраве - куцал заради артроза на единия крак, имал и 4 дискови хернии. Психичното му здраве също било разклатено.

В издирването му се включиха десетки полицаи, спасители от Банско и Кюстендил, пожарникари от Белица и Якоруда, както и доброволци от селата Черна Места и Дагоново.

Подробности за това при какви обстоятелства мъжът е загинал не се съобщават, но само преди дни неговата сестра разказа, че след връщането си той бил в депресивно състояние, със суицидни мисли, и на няколко пъти ѝ казвал, че не иска вече да живее.

За случая е уведомена прокуратурата в Разлог.