Втори пожар лумна в Казанлък днес. Пламнаха стари розови насъждения, треви и храсти на около 200-300 метра северно от Института по розата. Поради силният вятър огъня се разпростя бързо в посока към Института, но беше бързо овладян от огнеборците.

Пожарът избухна около 17:00 часа и доведе до временно спиране на движението в посока Габрово в района на Крън поради задимяване на пътното платно вследствие на пожара, но бе. и движението в посока Габрово беше спряно в района до Крън.

И двата пожара, които избухнаха днес в Казанлък, са потушени. Няма пострадали, съобщи късно вечерта ръководителят на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Казанлък Станимир Тончев пред БТА.

Пожарът, който избухна по-рано в местността "Старите лозя" в източния край на града е бил с площ около две хиляди декара, посочи Тончев. Унищожени са 70 декара борова гора. В огнището на пожара се намират около 50 постройки, около 10 от тях са унищожени в днешния пожар. В този район през няколко години бушуват пожари и доста от постройките са засегнати от предишни такива, уточни той.

Собственикът на автокъща е успял да спаси автомобилите, изкарвайки ги един по един. Изведени са 4 възрастни семейства, за които ще бъдат осигурени общински жилища. Няма пострадали хора.

Кадри от високо показват значителни щети, нанесени от огнената стихия, която бе спряна на метри от бензиностанция.

По първоначална информация пламъците са тръгнали от тревиста местност край военния полигон, разположен на няколко километра от Подбалканския път.

Пътят София - Бургас в района на село Черганово вече е отворен за движение.