Извънредно заседание в Министерството на вътрешните работи (МВР) ще се проведе днес. Спешната среща е заради тежкия пътен инцидент край Своге. Вчера около 17.00 ч. автобус с 33-ма пътници се обърна и падна в дере в Искърското дефиле. Загинаха 16 души, ранените бяха приети в четири столични болници.

В заседанието в МВР днес ще участават и представители на Прокуратурата, Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Произшествието стана в района между Лесков дол и Своге. 13 души са загинали на място, а трима на път към болниците. Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд, беше потвърдено по-рано.

Понеделник - 27 август, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа край Своге. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина, съобщиха от правителствената пресслужба.