В посолството на Република България в Берлин до този момент не е постъпвала официална информация от германските власти за загинали или пострадали български граждани, при строителния инцидент в град Хамбург по-рано днес. Това съобщиха за БТА от Министерството на външните работи (МВнР).

Вчера стана ясно, че четирима български работници са загинали при срутване на строително скеле в Хамбург, предаде ДПА, като се позова на германските служби за спешна помощ. Срутило се е осеметажно скеле в строителната зона "Юберзеквартир" в пристанищния район "Хафен сити", където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели.По информация на противопожарната служба първоначално четиримата са обявени за изчезнали, но при разчистването на отломките са открити телата им.

След появилата се в медиите информация, че пострадалите при инцидента са български граждани, посолството на Република България в Берлин незабавно е установило контакт с компетентните полицейски и трудови служби в Хамбург. По тяхна информация, разследването на злополуката все още не е приключило и на този етап не може да бъде дадена конкретна информация относно самоличността и гражданството на пострадалите, посочват от МВнР.

Българското дипломатическо представителство в Берлин остава в непрекъсната връзка с компетентните местни власти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон: +49 30 201 0922 или на e-mail: Embassy.Berlin@mfa.bg