Мотриса "Дезиро" блъсна лек автомобил "Опел" на неохраняван прелез по жп линията Кюстендил-Гюешево. Инцидентът е станал край село Радловци малко след 9 часа.  В колата са пътували трима души, но няма сериозно пострадали, съобщи говорителят на Областната дирекция в Кюстендил Катя Табачка пред БНР.

Във влака са пътували само 6 души, които са намерили собствен начин за придвижване по направлението. Движението в участъка е било възстановено в 12:40 ч. По този маршрут влакове минават само в три дни от седмицата, съобщиха от БДЖ.

Причините за произшествието все още се изясняват. Прелезът е съоръжен само с пътни и железопътни знаци. Поради лошото състояние на релсовия път, правен преди повече от век, влакът от години се движи с 20 км/час. Ниската скорост на мотрисата е причина да няма сериозни наранявания на пътуващите, коментират експерти.

По тази линия траверсите все още са дървени и вибрират под тежестта на композицията. Има и парадокси. На един от жп прелезите - при с. Котугерци, например, има случай, при който влакът спрял, за да пропусне преминаващ по това време през линията лек автомобил - вместо да стане обратното, коментираха работещи по направлението.