Служител на ВиК-Враца е загинал на място при тежка катастрофа, станала на изхода на града в посока Монтана, съобщиха пред Дир.бг от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за инцидента, който е станал при отбивката за квартал "Бистрец", е подаден около 15 часа.

По първоначални данни, млад мъж с мотор, каращ с много висока скорост, се е забил в предната дясна врата на служебния автомобил на водното дружество, който е завивал към квартала.

Пътуващият на предната седалка служител на ВиК - Пламен С., е загинал на място. Мотористът е транспортиран от екип на Спешна помощ към МБАЛ-Враца, но е издъхнал, въпреки усилията на лекарите да го спасят. Шофьорът на фирмената кола също е пострадал при сблъсъка - има наранявания по главата, но опасност за живота му няма. Мъжът обаче е в шок.

Според очевидци, мотористът е "летял" с над 150 км/ч. Ударът е бил толкова силен, че частите от мотора са разпилени по цялото шосе, а резервоарът е изхвръкнал на метър и половина.

Минути след инцидента на мястото пристигнаха управителят на "ВиК" Ангел Престойски и шефът на Пътна полиция Янко Харалампиев, съобщи "Конкурент".

Служители на КАТ извършват оглед. Районът, в който ограничението на скоростта е 40 км/ч, е отцепен. 

Снимка: в. Конкурент

Служителят на ВиК е загинал на място

Снимка: в. Конкурент

Мотористът е издъхнал на път за болницата

Снимка: в. Конкурент/Архив