Млад мъж е починал при катастрофа край Търговище. Той е водач на едно от трите моторни превозни средства, участници в пътния инцидент, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Търговище.

Катастрофата е станала около 18:50 часа в местността "Момина чешма". Правоспособен 45-годишен водач от Търговище с "Фолксваген Голф" на прав участък от пътя е предприел изпреварване на попътно движещ се товарен автомобил "Пежо Партнер", управляван от 52-годишен мъж от града.

Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е блъснал правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил "БМВ 328", собственост и управляван от 21-годишен мъж от града, уточняват от Областната дирекция на МВР.

Служители на Районната служба за пожарна безопасност - Търговище са оказали съдействие за изваждане от автомобилите на затиснатите шофьори.

В МБАЛ-Търговище са откарани двама от водачите - на лекия автомобил "Фолксваген Голф" - с фрактури на горни крайници, бедро и коляно, и водачът на лекия автомобил "БМВ", който вследствие на получените при инцидента травми по-късно е починал, добавя БТА.

На водачите са взети кръвни проби за химическо изследване за евентуална употреба на алкохол и на наркотични вещества. На единия от тях е взета и проба с "Дрегер" за наличие на алкохол, която е отрицателна. Образувано досъдебно производство.

Заради пътно-транспортното произшествие временно бе затворен главният път. На водачите се предлагаше обходен маршрут, а движението се регулираше от полицейски служители. Малко след 23:00 часа вчера движението в пътния участък е възстановено.