Деветокласникът от Пловдив, който прояви агресия към свой учител, ще бъде преместен в друго училище. Решението е било взето преди случаят да придобие обществена популярност, а това не е било първото му провинение, съобщиха от ръководството на СУ "Паисий Хилендарски".

Случаят с момчето стана известен след като се появи клип в интернет, който показва как ученикът удря с пръчка телефона на учителката си, заплашва я и взима дневника на класа. Оказа се, че ученикът не за първи път проявява поведенчески проблем.

"Тази изява ние определяме като начин на изразяване на силна емоция, превъзбуда, дори радост. Случвали са се и други подобни прояви, с други учители - по време на междучасие. С това момче ние сме работили ежедневно, за да тушираме тази изява не неговите емоции", каза зам.-директорът на СУ "Паисий Хилендарски" Мариана Джонгалова пред bTV.

По думите на ръководството, поведението на ученика не е агресивно. Според тях момчето има здравословни проблеми. 

Директорът на училището Илия Къртев добави, че действията на ученика са уронили престижа на учебното заведение, затова е и взето решение той да бъде преместен.

"Има подобрение в поведението му, но времето, за което беше при нас беше малко. Повече бяха негативните прояви от негова страна, отколкото положителните. Майката е съгласна, подписала е всички необходими документи", допълни Къртев и заяви, че за момчето ще бъде подходяща индивидуалната форма на обучение.

Ученикът е сменил вече повече от 10 училища в Пловдив. Според РУО-Пловдив дневната форма на обучение не работи за това дете.