"Останах твърде изненадана от агресията и самото поведение в момента, в който след изпитване ученикът получава тройка, а той е мислил, че ще има двойка. По-късно разбрах, че е преекспониран клипът в интернет и социалните мрежи. Бях шокирана и не бях решила да правя доклад до директора. На ученика не му е първият път, в който се държи по този начин, има неконтролируемо на моменти състояние", каза пред Нова телевизия пострадалата учителка Мария Георгиева. Тя е пострадала в часовете по английски език на един от 9-те класове в пловдивското средно училище "Паисий Хилендарски". Изключителна популярност в интернет придобиха кадрите, които показват как ученик упражнява насилие над нея.

"Ние знаехме за неговото проблемно поведение. С него работят педагогическият съветник и психолог. Има такива прояви, има и подобрение, но тези три месеца, през които той е ученик при нас може би не бяха достатъчни за поправяне на неговото поведение", посочи директорът на училището Илия Къртев.

От РУО - Пловдив ще настояват за среща с родителите на момчето и институциите за набелязване на адекватни мерки спрямо него.