Две жени и един мъж са загинали при пожари в страната през изминалите празнични дни, съобщиха от МВР.

На 30 декември 85-годишна жена е починала при пожар в Долна Митрополия при вдишване на газ, дим и токсични пари в дома си. Дежурната оперативна група е открила тялото при огледа на къщата. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън - задимяването в стаята е следствие на запалена хавлиена кърпа.

При пожар в къща в град Левски вчера пожарникарите са открили обгорял труп на 53-годишната обитателка на дома. Причините за инцидента са в процес на установяване. Не са установени следи от насилие върху трупа. Окръжната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство за разследване на случая.

Намерените трупове при пожарите са закарани за аутопсия в Плевен.

В новогодишната нощ животът си е загубил и 63-годишен мъж от пловдивското село Отец Кирилово. Сигналът за пожара е получен около обяд и пристигналият на място екип от пожарната в Раковски е установил, че в една от стаите е горял дюшек на легло.

В помещението е открито тялото на мъжа. Според пристигналия лекарски екип смъртта му е настъпила в резултат от задушаване с дим.