Ако съм пресякъл предимство, колата ми трябваше да бъде ударена отляво. Това заяви специално за bTV лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който беше освободен от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лв.

При тежка катастрофа с негово участие вчера, загина 6-месечно бебе, а майка, баща и 10-годишно момченце пострадаха. Ето какво каза той за пътния инцидент: "Да не раздаваме предварително присъди, защото това, което се вижда на снимките, се вижда моята кола, застанала фронтално на пътя. Истината обаче, че, ако съм пресякъл предимство, тази кола трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам наляво", посочи Местан.

Той припомни и какво се вижда на кадрите след инцидента.

"Всички с очите си трябва да сте видели, че отляво тази кола е непокътната, колата е ударена фронтално, което означава, че съм застанал вече в дясното платно и от удара колата се измества и застава фронтално, че даже леко в посока Гърция", коментира Местан.

На въпрос дали е успял да говори с пострадалото семейство, той каза, че не го е направил, защото е бил задържан.

"Съпругата ми, аз не успях, защото бях задържан, съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата и дядото на починалото бебе, изказала е съболезнования, изразила желание да участва и на погребението. Разбираме болката на тези хора, страданията".