Пет линейки с деца от катастрофиралия вчера сръбски автобус са потеглили от Стара Загора към ГКПП-Калотина. Те транспортират седем деца - четири момичета и две момчета. Шестима души остават за лечение в болницата в града, съобщи Нова телевизия.

По-рано две от ранените деца бяха изпратени с линейка на ЦСМП - София в "Пирогов".

Проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ "проф. Стоян Киркович" съобщи, че в клиниката по реанимация остават двама мъже - единият с ампутирана подбедрица, а другият - с фрактура на дясна предмишница.

В детска хирургия остават три деца с майка си.

Инцидентът стана в района на 217-ия километър на АМ "Тракия"в посока София около 20.10 часа вчера.

Автобусът, който е със сръбска регистрация и е превозвал деца и няколко възрастни, се е обърнал на една страна в канавката. Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев съобщи, че по първоначални данни са пострадали 12 души - 8 деца и четирима възрастни. Автобусът е влязъл в България през ГКПП Калотина на 7 август с 49 пътници.

Данните в хода на разследването относно причината за катастрофата с автобус на АМ "Тракия" са за човешка грешка. Именно за това се работи по тази версия, заяви днес пред журналисти служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.