4-годишно момченце е било нахапано жестоко от куче в Батак. Детето е прието в общинската болница във Велинград с ужасяващи  разкъсвания по главата, претърпяло е няколко операции и в момента е в стабилно състояние, съобщиха от здравното заведение на фейсбук страницата си.

Четиригодишният Румен е бил приет в лечебното заведение в късния следобед на четвърти юни. Състоянието му е било критично, с тежки разкъсвания по цялата глава -  с големи тъканни дефекти и липси, в следствие на множество ухапвания от куче.

Хирургичен екип от д-р Георги Шопов и д-р Кемал Аликов са провели няколко оперативни процедури, както и пластични операции за възстановяване на тъканните поражения.

Пред лекарите, родителите споделили, че момченцето им е било нападнато от куче, но не е ясно дали е едно или няколко кучета. Инцидентът е станал местността Превала в община Батак.

От полицията в Пазарджик съобщиха, че към момента към тях не е подаван сигнал за тежкия инцидент. Предстои проверка на случая. От болницата във Велинград съобщават, че детето е стабилизирано, благодарение на хирургичния екип д-р Георги Шопов и д-р Кемал Аликов.