Лек автомобил "Фолксваген Голф" е паднал от моста на пътния възел на главен път Е-79 между селата Черниче и Брежани, съобщиха пред Дир.бг от Областната дирекция на МВР в Благоевград. 

Автомобилът е встрани от пътя и не пречи на движението. 19-годишният водач, който е пътувал сам, е транспортиран в МБАЛ- Благоевград с множество травми. 

Инцидентът станал, след като колата, идваща от село Крупник, слиза от 90-градусов завой на моста, отклонява се вдясно, къса предпазния парапет и пада от 5 метра по таван. 

За 11 години това е третият случай на подобна катастрофа. Досега два леки и един товарен автомобил са падали от същия мост, припомня Нова телевизия. През 2007 г., при едно от произшествията, загина младеж на 20 години. 

Един човек е загинал, а 24-ма са ранени при станалите 20 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

В София са регистрирани 60 леки пътнотранспортни произшествия и две тежки катастрофи. При пътните инциденти в столицата са ранени четирима души.