Жена пострада след като камък падна върху предното стъкло на автомобил на пътя между Симитли и Кресна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. 

Сигналът за инцидента е получен тази сутрин в 14:11 часа. Той e за паднал камък върху панорамно стъкло на лек автомобил. В колата са пътували две жени в посока граничен пункт "Кулата". Пострадала е жената, пътуваща до шофьора. Тя е транспортирана в Благоевград за медицински прегледи.

Движението в района не е затворено, но се регулира от екипи на "Пътна полиция".

Това не е първи пътен инцидент за днес в Благоевградска област.

Четирима души пострадаха при катастрофа в района на разложкото село Елешница. Инцидентът стана около 11:40 часа. Удариха се лек автомобил и товарен автомобил. Пострадаха водачът на лекия автомобил и трима души, пътуващи в него, които бяха транспортирани до Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог. Заради инцидента пътят в посока от Елешница към Добринище бе временно затворен за движение.

Малко по-рано - около 10:15 часа, на пътя Гоце Делчев - Добринище един човек пострада в катастрофа между лек автомобил "Сеат" и микробус. Раненият - водачът на лекия автомобил, също бе настанен в болницата в Разлог.

Общо 22 тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от МВР. При инцидентите са ранени общо 28 души, загинали няма.

От началото на месец август в страната при 243 тежки пътнотранспортни произшествия са загинали 23-ма души, ранени са 317.

От началото на тази година в България има 3987 тежки катастрофи с 304-ма загинали и 5272 ранени. В сравнение с данните за загиналите през същия период на 2022 г., които са 303-ма, се отчита един загинал участник в движението повече през 2023 г.