Броят на жертвите от срутването на магистралния мост в Генуа, Италия продължава да расте. Днес под отломките е намерен трупа на 42-та жертва, съобщи "Рай нюз". Един от пожарникарите каза пред телевизия Sky TG24, цитирана от Асошиейтед прес, че откритото тяло е на млад италианец, но не даде повече подробности.

Още десет души остават в болница, като шест от тях са с много сериозни наранявания и реална опасност за живота.

Днес е ден на национален траур и бяха погребани 18 от жертвите на моста "Моранди". Президентът на Италия Серджо Матарела отиде първо на мястото на срутването, после присъства на церемонията и след нея отиде в болницата, за да посети ранените.

По време на погребалната церемония присъстващите аплодираха в продължение на почти две минути екипите на пожарната и на спасителите, които работиха по откриване на загиналите и спасяване на оцелелите.

На всички загинали Италия осигурява държавно погребение, но част от близките на жертви не приеха това и погребаха своите в тесен семеен кръг.

Премиерът Джузепе Конте съобщи, че вече е задействана процедура за отнемане на концесията на компанията "Аутостради-Италия". Мотивът е, че компанията не е взела необходимите мерки и е допуснала ужасната трагедия в Генуа.

Решено е още да бъде променен закона за концесиите така ,че концесионерите да имат задължението да инвестират по-голяма част от печалбата си в ремонт и реконструкция на инфраструктурата.

Правителството също така е взело мерки мостът да бъде възстановен до една година.

Около 600 души са изселени от района на катастрофата. Къщите им ще бъдат разрушени и те ще получат нови домове. Става дума за 331 семейства, на които общината в Генуа вече е предложила временно настаняване в общински апартаменти в града.