Щастлива развръзка след зов за помощ в социалите мрежи за издирване на Живко, който страда от синдром на Даун.

Вълна от съпричастност се надигна след като брат му Радко Желев съобщи, че е изгубил брат си в района на столичния квартал "Гео Милев", близо до ДГ 184  "Мечо Пух".

"Никога не съм си и помислял, че толкова хора могат да се отзоват - познати и непознати - палеха колите си от далечни краища на София и пристигаха в "Гео Милев". По едно време в целия квартал се напълни с хора, които шъкаха и се оглеждаха. Също стотиците споделяния, организации, които се случиха ... загрижеността. На мен не ми го побира никак главата. Но усещането е на нещо много широко. На свързаност, на племе - заедно, на нов оптимизъм. На имане на смисъл да се търси помощ. Че е страшно да съм безпомощен и да я търся. Просто това, което стана много ме докосна и изпълни, и със сигурност на мен сърцето ми е по-меко и по-отворено от това което беше вчера. Благодаря ви, хора", написа Желев след успешното издирване на брат му.

Живко е открит супер далече от периметъра, в който са го търсили.

"Обаждането дойде от непознати, които останаха при него докато пристигна. Това нямаше да се разреши тая нощ само с мен и полицията. Голямо нещо",  написа трогнатият брат на Живко.

Самият Живко е добре, успокоен, хапнал хладнишки и заспал сладко.